Spenótkrémleves gazadgon

Spenótkrémleves gazadgon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 50 dkg friss spenót
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dl húsleves
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés vaj
  • bors
  • A levesbetétekhez:
  • 5 dkg juhtúró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tej
  • 4 db tojás
  • olívaolaj
  • kevés só
  • 50 dkg friss spenót
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dl húsleves
  • 1 csokor (kis) medvehagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • vaj
  • bors
  • 5 dkg juhtúró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 pohár tej
  • 4 db tojás
  • olívaolaj

Elkészítés:

A rudakhoz kikeverem a túrót, lisztet, vajat, csipet sót és minimum 1-2 órát pihentetem.

Kinyújtom, felcsíkozom és sütőpapíros tepsibe pakolom őket.

A fokhagymagerezdek alját levágom (hogy megálljon), 10 percet meleg tejben áztatom, majd tűzálló tálba állítom őket.

Olívaolajat öntök alá lehelet vékonyan és fél órát sütöm, de 10 perc után a rudakat is vele sütöm.

Közben vajon dinsztelem a spenótleveleket, utána mehet bele az áttört fokhagyma, aprított medvehagyma.

Krémsajttal keverve párolom, pürésítem és levessel felöntve öszeforralom, ízesítem és pár perc múlva készen is van.

Lobogó, ecetes vízbe ütöm a tojásokat és keverem, hogy megszilárduljanak.

A levest tojással, sült fokhagymával és túróruddal tálalom.