Spenót sütőben sült tojással

Spenót sütőben sült tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg spenót
  • 5 dl tej
  • 1 zsemle
  • diónyi vaj
  • 20 g liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • szódabikarbóna
  • személyenként 2-2 tojás
  • kevés só
  • 1 kg spenót
  • 5 dl tej
  • 1 db zsemle
  • diónyi vaj
  • 20 g liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojássárgája
  • szódabikarbóna
  • tojás
  • kevés

Elkészítés:

Enyhén sós vízben megfőzzük a spenótot csipet szódabikarbónával, nmajd összevágjuk.

Egy lábasban a vajból és a lisztből kissé híg rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a spenótot, a tejben áztatott zsemlét, a tejet, megsózzuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Jól elkeverjük, visszatesszük a tűzre, éppen csak összeforraljuk. Végül elkeverjük benne a 2 tojássárgáját, de ezzel már nem főzzük.

A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét egy tálba tesszük, csipet sóval habbá verjük. A fehérjehabból egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma halmokat kanalazunk. A halmok közepére 1 kanál segítségével mélyedést alakítunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amikor a fehérje elkezd barnulni, kivesszük a sütőből és mindegyik közepébe teszünk 1-1 tojássárgáját. Visszatesszük a sütőbe és további 5-10 percig sütjük. Ez attól függ, ki milyen folyósra szeretné a sárgáját.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti