Spenót rösztifészekben

Spenót rösztifészekben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 darabhoz:
  • 4 nagy burgonya
  • 40 dkg leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 4 nagy burgonya
  • 40 dkg leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 db tojás

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, és szűrőben 20 percig állni hagyjuk. Közben a spenótot megmossuk, lerázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A bacont csíkokra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a bacont, hozzáadjuk a fokhagymát megkapatjuk, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, amikor kissé összeesett, elkeverjük a tejszínnel.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy muffintepsi mélyedéseit igen bőven kiolajozzuk. A reszelt burgonyát kinyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 2 evőkanálnyi olajjal és kosárkaszerűen a muffintepsi mélyedéseibe nyomkodjuk. A sütőben 15 percig sütjük.

Közben a tojásokat felverjük, és a spenóthoz keverjük. Ezt a keveréket a rösztifészkekbe töltjük, a sütőben további 10 percig sütjük. Kissé hagyjuk kihűlni, majd egy kés segítségével óvatosan kivesszük a formából. Paradicsom- vagy sajtmártást is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti