Spenót mártás bundás kenyérrel

Spenót mártás bundás kenyérrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dl étolaj
  • 4 db egész tojás
  • 8 szelet kenyér (a félkilósból)
  • 80 dkg friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dl étolaj
  • 4 db egész tojás
  • 8 szelet kenyér (a félkilósból)

Elkészítés:

A spenótot blansírozzuk, 2 evőkanál olajon megpirítjuk a lisztet, benyomjuk a fokhagymát és felengedjük a tejjel. Összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Majd beletesszük a leforrázott spenótot, botmixerrel pürésítjük, ha túl sűrű, akkor kevés vizet adunk hozzá, felforraljuk és kész a mártás.

A bundás kényérhez a kenyerek héját levágjuk, a tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, villával felverjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A kenyérszeleteket beleforgatjuk a felvert tojásba, és mindkét oldalát szép piros ropogósra sütjük. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!