Spárgával töltött lasagne

Spárgával töltött lasagne

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg zöldspárga
  • 2 ek. bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 12 lap lasagne tészta
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 5 dkg vaj

A sajtmártáshoz:

  • 6 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 7 dl tej
  • szerecsendió
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A spárgát megtisztítom, végeit levágom. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzöm, majd lecsepegtetem. A bazsalikomot, a petrezselymet apróra vágom.

A besamelhez a 6 dkg vajat felolvasztom, beleteszem a lisztet, állandóan kevergetve fehér rántást készítek, majd felöntöm a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem, és kevergetve felforralom. Ha felforrt, beleszórom a parmezán sajtot, összekeverem, és sűrűre főzöm.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tepsit vagy jénait kikenek vajjal. A tésztát, a spárgát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a reszelt Pannónia sajtot, a sajtmártást a tálba rétegezem. Mártás kerül a tetejére, amit megszórok a maradék sajttal. Apróbb darabokban rászóromk a vajat.

A sütőben kb. 45 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Kicsit hagyom hűlni, majd kockákra vágva tálalom.

Neked ajánljuk