Spárgás-túrós levél

Spárgás-túrós levél
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió (csipet)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió (csipet)

Elkészítés:

A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részét. Ezután alaposan megmossuk, majd felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy ellepje. Forrásponttól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vizet öntünk rá, hogy minél előbb lehűljön (vigyázzunk nehogy túlfőzzük).

A túróhoz adjuk a reszelt sajt felét, az egész tojást, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd alaposan összekeverjük.

Az előnyújtott leveles tésztát a papírból kicsavarjuk, majd négy egyforma darabra vágjuk fel. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re körbevágjuk úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen. A tésztalapokat ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Az összekevert túrós tölteléket ezután elosztjuk, és rákenjük a négy tésztalapra, majd rárakjuk az előzőleg megfőzött spárgát. Ezután megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten szép pirosra, ropogósra sütjük.

Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!