Spárgás-tejszínes csirkemell

Spárgás-tejszínes csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 50 dkg spárga
  • 1 db lilahagyma
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • őrölt fehérbors
  • tárkony
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • sajt

Elkészítés:

A kukoricalisztet, a sót, az őrölt fehérborsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd belehelyezzük a fűszeres lisztbe beleforgatott melleket. Kisütjük.

A visszamaradt zsiradékba rakjuk a lilahagymát, üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral és a tejszínnel, majd ízlés szerint fűszerezzük tárkonnyal, sóval, őrölt borssal és a húsleveskockával. 2-3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Egy sütőtálba belehelyezzük az elősütött csirkemelleket, majd köré tesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát. Óvatosan ráöntjük a tejszínes-hagymás szószt, majd alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 20 percig, lefedve pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.

Neked ajánljuk