Spárgás-sonkás pite

Spárgás-sonkás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg spárga
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db konyhakész levelestészta (25 dkg)
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg spárga
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db konyhakész levelestészta (25 dkg)
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A spárgákat megtisztítjuk, kevés sós vízben, vagy gőzpárolóban megpároljuk, kettő kivételével felvágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kerek piteformába nyomkodjuk, sütőpapírt terítünk rá, nehezéknek rizst vagy szárazbabot szórunk rá, és elősütjük 10 percig.

A tojást felverjük a tejszínnel, szerecsendiót reszelünk bele, sózzuk, borsozzuk.

A tésztára tesszük a feldarabolt sonkát, a spárgát, rálocsoljuk a tejszínt, és megszórjuk reszelt sajttal. Végül a két egészben hagyott spárgát keresztben a tetejére fektetjük. Kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti