Spárgás-sárgarépás csirkemellragu

Spárgás-sárgarépás csirkemellragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomó zöld spárga
  • 3-4 db új sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomó zöld spárga
  • 3-4 db új sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 1 kisebb marék friss bazsalikom
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld só
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor

Elkészítés:

A csirkemellet ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. A spárga szárát meghajlítjuk, hogy a fás része letörjön, majd kb. két centis darabokra vágjuk fel, és a bimbókat félretesszük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk.

A lila hagymát megpucoljuk, majd nagyobb kockákra vágjuk fel. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk fel. Egy wokban (vagy serpenyőben) felhevítjük az olajat és a vajat, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd addig sütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, alaposan összeforgatjuk, végül pedig a borral felöntjük. Ezután félig lefedve pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a spárgabimbókat, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, és a petrezselyemzölddel, majd roppanósra pároljuk a zöldségeket. (Ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.)

Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet. (Én rizst főztem, de ízlés szerint tálalhatjuk kifőtt tésztával, vagy egy szelet friss kenyérrel.)

Tálaláskor a tányérra szedjük a rizst (vagy kifőtt tésztát), majd rákanalazzuk a ragut, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti