Spárgás-sajtos metélt

Spárgás-sajtos metélt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag zöld spárga
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • őrölt színes bors
  • 15 dkg széles metélt
  • 1 csomag zöld spárga
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • őrölt színes bors
  • 15 dkg széles metélt

Elkészítés:

A spárgát meghajlítjuk, majd letörjük a fás részét, de ne dobjuk ki. Ezután a bimbókat levágjuk, és félretesszük, a szárrészt pedig feldaraboljuk.

A félretett fás részt, és a feldarabolt szárat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd kiszedjük a főzővízből, és a fás részt kidobjuk.

Ezután beletesszük a főzővízbe a félretett bimbókat, és pár perc alatt szintén roppanósra főzzük, majd kiszedjük, és félretesszük.

A visszamaradt főzővízhez még vizet öntünk, és abban kifőzzük a szélesmetéltet.

A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a bimbókat, megfuttatjuk, majd kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt vajhoz hozzá djuk a szárrészt, sózzuk, borsozzuk, és szintén megfuttatjuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetve összeforraljuk. (Közben, ha szükséges, még utána ízesítsünk.)

Ezután a készre főtt tésztát a vízből kiszedjük, majd rögtön hozzáadjuk a spárgás-sajtos szószhoz, majd alaposan összeforgatjuk. Végül pedig a tésztához keverjük a félretett bimbókat is, majd rögtön tálaljuk.

Tálalás előtt tányérba szedjük a spárgás-sajtos metéltet, majd megszórjuk reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!