Spárgás-leveles pizza

Spárgás-leveles pizza
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db hónapos retek
  • 1 kisebb csokor kapor
  • őrölt színes bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db hónapos retek
  • 1 kisebb csokor kapor
  • őrölt színes bors
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)

Elkészítés:

A spárga szárát meghajlítjuk, majd a fás részét letörjük, de nem dobjuk ki. Ezután a bimbót levágjuk, majd a szárrészt feldaraboljuk.

Egy edénybe tesszük a spárgabimbókat, majd hozzáadunk egy csipet sót, és egy csipet cukrot, majd pár perc alatt roppanósra főzzük. Ezután a főzővízből kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, és félretesszük. A visszamaradt főzővízbe tesszük a feldarabolt szárrészt, és a letört fás részt, majd puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd a fás részt kiszedjük, és kidobjuk, mert arra már nem lesz szükség.

A puhára főtt szárhoz hozzáadjuk a tejfölt, a kissé összevágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeturmixoljuk.

Az előnyújtott leveles tésztát kicsomagoljuk, majd körbe a szélét kicsit visszahajtjuk. (Azért kell kicsit visszahajtani, hogy sütés közben jobban megemelkedjen, és ne tudjon lefolyni a szósz.) Ezután rákanalazzuk a tejfölös-spárgás-kapros szószt, majd rápakoljuk a vékonyra felszeletelt retket, a paradicsomot, és rátesszük a félretett spárgabimbókat.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütési idő vége felé a sütőből kivesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk, és pár percre még visszatesszük, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

A ropogósra sült leveles tészta nagyon finom a kapros-spárgás-tejfölös szósszal, és a rápakolt zöldségekkel.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!