Spárgás-kapros lepény

Spárgás-kapros lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 10 dkg mascarpone (vag krémsajt)
  • 2 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 1 csokor kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 10 dkg mascarpone (vag krémsajt)
  • 2 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 1 csokor kapor
  • őrölt színes bors
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A spárgát meghajlítjuk, a fás részét letörjük, majd megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A füstölt sajt felét vékony csíkokra vágjuk fel, majd a maradékot lereszeljük.

A pizzatésztát kicsomagoljuk, és a szélétől kb. 2 cm-re rárakjuk a vékonyra szeletelt sajtot, majd ráhajtjuk a tésztát, és az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk. A mascarponéhoz (vagy krémsajthoz) hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ezután a fűszeres krémet egyenletesen a pizzatésztára kanalazzuk, majd rárakjuk a spárgát is. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a lepényt hűlni hagyjuk, mielőtt tálalnánk. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

Melegen és hidegen egyaránt finom.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!