Spárgás currys csirke

Spárgás currys csirke

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 700 g csirkemellfilé, 2cm kockákra vágva, enyhén besózva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 citromfű szár levelei
  • 4 evőkanál zöld curry paszta
  • 300 ml kókusztej
  • 250 ml csirkehúsleves
  • 2 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
  • 2 lime levél (vagy fél lime leve)
  • 1 csokor vékony zöld spárga
  • jázmin rizs

Elkészítés:

Az olajat egy wokban vagy serpenyőben magas hőmérsékleten felmelegítjük. Kevergetve kisebb adagokban aranysárgára sütjük benne a csirkét, majd egy tálba kivesszük és félretesszük.

A wokot visszatesszük a tűzre, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a citromfüvet, és egy percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a curry pasztát és újabb egy percig főzzük. Visszatesszük a csirkét, beleöntjük a kókusztejet, a csirkehúslevest, ízlés szerint megborsozzuk, a lime levéllel vagy lime lével ízesítjük és felforraljuk. Ezután a hőmérsékletet csökkentve alatta 2 percig tovább főzzük. Beletesszük a spárgát és 2-3 percig főzzük, vagy amíg a színe világos zöld nem lesz.

Jázmin rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk