Spárgás csirkemell tötve, tavaszi zöldségekkel

Spárgás csirkemell tötve, tavaszi zöldségekkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell (4 nagyobb darab)
  • 40 dkg spárga
  • darált bors
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 2 dl tejszín

A körethez:

  • 10 dkg cukkíni
  • 10 dkg piros színű paprika
  • 20 dkg zsenge apró gyökér
  • 4 szál zöldhagyma
  • só, darált bors
  • 4 dkg vaj
  • 8 szem újburgonya
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem

Elkészítés:

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A cukkínit és a paprikát 5 cm hosszú, ceruza vastagságú darabokra vágjuk, a hagymát elfelezzük, és szintén 5 cm hosszúra vágjuk. A húst megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk, lapjára kettévágjuk. A megtisztított spárga végeit 3 cm hosszan levágjuk.

Sós, forrásban levő vízbe beletesszük a citromlevet és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percen át, majd hideg vízbe átszedjük. A spárga-levet félretesszük. A kiterített hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre (8 szeletet kaptunk) teszünk 2-3 szál spárgát, kettévágva. A húsokat feltekerjük és megtűzzük fogvájóval. A maradék spárgákat 3-4 részre vágjuk és félretesszük, majd a zöldségekkel összeforgatjuk. A félretett spárga-lében roppanós puhára főzzük a kis gyökereket, majd kivesszük a léből.

Kevés vízben sóval, pici vajjal megpároljuk a burgonyát. A töltött húsokat olaj és vaj keverékén kíméletesen megsütjük. A maradék vajon megfuttatjuk a cukkínit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk a félretett spárgával, gyökérrel, petrezselyemmel.

A megsült húsokat kivesszük, az edénybe beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk.

Tálaláskor tányérra tesszük a zöldségeket és a burgonyát, ráhelyezzük a húsokat, és mellé a mártást.

Neked ajánljuk