Spárgára vetett lazac

Spárgára vetett lazac

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 2 szelet lazacfilé

A páchoz:

  • friss petrezselyemzöld
  • friss fokhagyma
  • fél citrom leve
  • tengeri só
  • feketebors

A sütéshez:

  • vaj
  • magkeverék

A körethez:

  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 darab cukkini
  • 8-10 darab apró újburgonya

Elkészítés:

A lazac pácolásával kezdjük. Dörzsöljük be a hal minden oldalát tengeri sóval, feketeborssal, friss petrezselyemzölddel és fokhagymával, majd csepegtessük rá a fél citrom levét. Hagyjuk így pár órán át.

Az újburgonyát főzzük meg, de ne teljesen puhára, majd hámozzuk, és petrezselymes vajban forgassuk őket készre.

A főzővízbe helyezzük bele a hosszában félbevágott cukkinit, és a spárhákat főzzük puhára. A készre főtt cukkinifelek belsejét kaparjuk ki annyira, hogy létrejöjjenek a kis ladikok a burgonyák számára.

Végül serpenyőben, petrezselymes vajban, minden oldalát érintve, magokkal megszórva süssük készre a lazacot.

Neked ajánljuk