Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg (zöld)spárga
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 1,5 víz
  • 1 húsleveskocka
  • bors
  • póréhagyma
  • pici olaj
  • tárkony

Elkészítés:

A spárga szárait levágjuk. A többit felkarikázzuk.

A hagymát apróra vágva kevés olajon

megpárolom, rászórjuk a spárgát. Nagyon pici tárkonyt teszünk bele, pár percig kevergetjük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel, amiben előtte feloldottuk a húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.

mixerrel pürésítjük. Külön tálban a tejszínt a tojássárgájával és a liszttel jól kikeverjük, és a levesbe öntjük.

Neked ajánljuk