Spárgakrémleves

Spárgakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 liter zöldség alaplé (leveskockából is készülhet)
  • 60 dkg zöldspárga
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • cukor
  • bors
  • szerecsendió
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál vaj
  • petrezselyemzöld
  • a levesbetéthez:
  • bacon
  • spárga
  • zsemle
  • 1,5 liter zöldség alaplé (leveskockából is készülhet)
  • 60 dkg zöldspárga
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • cukor
  • bors
  • szerecsendió
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál vaj
  • petrezselyemzöld
  • bacon
  • spárga
  • zsemle

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk, majd cukros-sós vízben előfőzzük. Félbevágjuk, a koronás részét félre tesszük, a többit feldaraboljuk, a vajon megpároljuk.

Felöntjük az alaplével, majd tejfölös-tejszínes habarással besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük. Végül frissen vágott zöld petrezselyemmel a tetején, a levesbetéttel tálaljuk.

A levesbetéthez a spárga koronás részét egyesével bacon csíkokba tekerjük és 180 fokon megsütjük. A zsemlét apó kockákra vágjuk és megpirítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Patrícia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti