Spárga sonkában, salátával

Spárga sonkában, salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 10 dkg szárított sonka hajszálvékony szeletben (parmai, serrano)
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • 1 zacskó salátamix
  • 10 dkg szárított sonka hajszálvékony szeletben (parmai, serrano)
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl joghurt
  • 1 zacskó salátamix

Elkészítés:

A spárga törzsét (szárának alsó részét) meghámozzuk, fás részét levágjuk. Kevés sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Nem kell tovább főzni!

A sonkákat hosszába kettévágjuk (két vékony csíkra). fél cm vastag szeletekre vágjuk, a szeletekbe 1-1 szál spárgát tekerünk. Felforrósítjuk az olajat, és a spárgákat körös-körül megpirítjuk rajta 1-2 perc alatt.

A mártáshoz a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurtot összekeverjük a petrezselyemmel és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. A salátát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a spárgasípokat, és a mártást külön kínáljuk hozzá.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti