Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 24 db spárga
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl tejszín
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 3 tojás
  • 12 vékony szelet sonka
  • 4 evőkanál felíprított snidling
  • 24 db spárga
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,25 dl tejszín
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 3 tojás
  • 12 vékony szelet sonka
  • 4 evőkanál felíprított snidling

Spárga sajttal sütve

Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk. Sós vízben megpároljuk.

Eközben 2 dkg vajat felolvasztunk, a lisztet hozzáadjuk, a tejet lassan belecsorgatjuk, felfőzzük. A tejszínt, sót, borsot hozzáadjuk. A szétmorzsolt sajtot és az ecetet a legvégén tesszük bele. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a 3 tojás sárgáját belekeverjük. A tojások fehérjét keményre felverjük és óvatosan a sajtszószhoz adjuk.

220 fokramegsütjük a spárgát kettesével a sonkaszeletekbe tekerjük, tűzálló edénybe helyezzük, leöntjük a sajtszósszal, és 10-15 perc alatt kész.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti