Spárga gluténmentes zöldpalacsinta ölelésében

Spárga gluténmentes zöldpalacsinta ölelésében

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a gluténmentes palacsintához:

  • 100 g gm. kenyérliszt
  • 250 ml tej
  • 2 tojás
  • kevés zöldfűszer
  • kevés finomra vágott petrezselyemzöld

a sütéshez:

  • 10 ml olaj

a besamellhez:

  • 100 g margarin
  • pici só
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • csipet szerecsendió
  • 2 dl tej

valamint:

  • 1 köteg spárga
  • 1 tubus krémsajt
  • 100 g sajt

a jénai kikenéséhez:

  • pici vaj

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, majd az olajon kisütjük őket.

A spárgát előpároljuk (mikróban 5 perc).

A besamelmártáshoz a margarint megolvasztjuk, sózzuk, hozzáadjuk a rizslisztet, a szerecsendiót, gyorsan megkeverjük, majd felöntjük a tejjel, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg csomómentes mártást kapunk.

A kisütött palacsintára kevés krémsajtot kenünk, rátesszük a spárgát, megsózzuk, feltekerjük, majd margarinnal kikent jénaiba sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk