Spanyol tortilla

Spanyol tortilla

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál felvágott petrezselyem
  • 1 kaliforniai paprika

Elkészítés:

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Tisztítsuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel! A paprikát megmossuk és felkockázzuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és kb. negyed órát pirítjuk benne a krumplit és a hagymát. Adjuk hozzá a paprikát, és még 5 percig pirítsuk! Ízesítsük sóval, borssal, borítsuk tálra, majd hagyjuk kihűlni!

Verjük fel a tojásokat, majd ízesítsük petrezselyemmel, sóval és borssal! Forrósítsuk fel a maradék olajat, ezután öntsük vissza a krumplis keveréket, rá a tojást, rázzuk össze, és hagyjuk megsülni!

Borítsuk le a serpenyőt egy tányérral, fordítsuk rá a tartalmát, majd csúsztassuk vissza a serpenyőbe! Süssük a lepény másik oldalát még 5 percig, majd borítsuk ki! Vágjuk kockákra! Tálaljuk!

Neked ajánljuk