Spanyol gazpacho

Spanyol gazpacho

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 nagyobb érett paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld chilipaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál almaecet
  • 10 dkg szeletelt pirított mandula
  • 1/2 csomag petrezselyem

Elkészítés:

A paradicsomlét nagyon jól behűtjük. A paradicsomokat és a . paprikákat, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomokat és a hagymát félbevágjuk

A paprikákat egészben meggrillezzük (amíg a külsejük megfeketedik), és lefedve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a bőrét, a magokat eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomokat és hagymát is megsütjük a grillen néhány perc alatt.

A leveshez az összes zöldséget nagy tálba tesszük. Felöntjük paradicsomlével, hozzáadjuk a fokhagymát, az almaecetet és a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára pürésítjük. (Ha időnk engedi, még egy kicsit a hűtőbe tehetjük.) Tálaláskor a levest a pirított mandulával és petrezselyemmel megszórjuk.

Neked ajánljuk