Spanyol csirke rizzsel

Spanyol csirke rizzsel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb filé (kb. 1 kg, darabokra vágva)
  • 2 teáskanál édes pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 hosszú friss piros chili (ízlés szerint), apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve és héja finomra reszelve
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 30 dkg basmati rizs
  • 750 ml víz
  • bors
  • 2 piros színű paprika (durvára vágva)
  • 15 dkg zöldborsó (mirelit vagy konzerv is lehet)
  • 60 g pirított, durvára vágott mandula
  • 1 evőkanál apróra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük az előzőleg besózott csirkét, az apróra vágott paprikát, az édes piros paprikát, a köményt, ízlés szerint chilit, az összezúzott fokhagyma kétharmadát, 1 evőkanál olívaolajat és kevés citromlét.

Serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat közepes lángon felhevítünk. Beletesszük a hagymát és a maradék fokhagymát, picit megsózzzuk és kb. 3 percig dinszteljük, amíg a hagyma megpuhul.

Hozzákeverjük a rizst és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és néha bele-belekeverve felforraljuk. Ezután a tüzet mérsékeljük alatta, lefedjük és 12 percig főzzük.

A tűzről lehúzva hozzáadjuk a paprikát és a borsót, megint lefedjük és 8 percig főzzük. Végül belekeverjük a mandulát és a koriandert.

Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk rajta a csirkedarabok minden oldalát, majd takarékra vesszük alatta a tüzet. Lefedjük, pároljuk 6-8 percig, illetve, amíg megpuhul. Ezután hozzáadjuk a mézt és a maradék citromlét és 1-2 percig főzzük, amíg a mézes máz kicsit rásül.

A rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk