Spagettifészkek

Spagettifészkek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg gomba
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 5 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál felaprított vegyes zöldfűszer
  • 25 dkg spagetti
  • 1 nagy golyó mozzarella sajt
  • 30 dkg gomba
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 5 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál felaprított vegyes zöldfűszer
  • 25 dkg spagetti
  • 1 nagy golyó mozzarella sajt

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, vékony fél szeletekre vágjuk. A paprikákat is megmossuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A bacont vékony csíkokra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.

Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikákat, felforraljuk, beleszórjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk.

Közben a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A tésztát villával feltekerjük, azaz fészekké alakítjuk. Kiolajozott tűzálló tálba rakosgatjuk – még jobb, ha kiolajozott muffinsütőben készítjük – ráöntjük a mártást, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben 8-10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti