Sóskamártás

Sóskamártás

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g friss sóska
  • 2 evőkanál sertészsír vagy étolaj
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 500 ml tej
  • szükség szerint víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • *

a tálaláshoz:

  • 4 db főtt tojás
  • 4 db főtt krumpli
  • cukor izés szerint

Elkészítés:

A sóskát többször átmossuk és felvágjuk. (Nem muszáj apróra, a zsiradékon összeesik.) A tejfölt kevés vízzel simára keverjük.

Ezután a sóskát a zsiradékban mérsékelt lángon megpároljuk, közben folyamatosan kevergetjük, amíg össze nem esik. Ha zsírjára sült rászórjuk a lisztet, elkeverjük és több részletben felöntjük a tejjel, közben folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.

Sóval, cukorral ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a vízzel elkevert tejfölt is, kiforraljuk. (Ha túl sűrűnek találjuk a továbbiakban vízzel hígítsuk!) Egyet rotyog és már kész is.

Én hasábokra vágott főtt burgonyával és főtt tojással tálaltam.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk