Sóskaleves oroszosan

Sóskaleves oroszosan

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csontos marhahús
  • 3 db burgonya
  • 50 dkg sóska
  • 4 db főtt tojás (személyenként 1 tojás)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

7 dl vízben feltesszük főni a húst, a csontot, a karikára szeletelt sárgarépát, a kisebb darabokra vágott hagymát és a petrezselymet.

Amikor a hús puhára főtt, adjuk hozzá a laskára vágott (vagy kisebb darabokra tépkedett) sóskát, a negyedelt burgonyát és sózzuk meg!

Tálaláskor a tányérba helyezünk 1 db félbevágott keménytojást, erre merjük rá a levest, ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.

Neked ajánljuk