Sós teasütemény gluténmentesen

Sós teasütemény gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg Glutenix csicseris kenyérpor
  • 30 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg só
  • 3 db tojás
  • a lekenéshez:
  • 1 db tojás
  • a tetejére:
  • mák
  • darált dió
  • köménymag
  • reszelt sajt
  • illetve, amit szeretünk
  • 70 dkg Glutenix csicseris kenyérpor
  • 30 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg
  • 3 db tojás
  • 1 db tojás
  • mák
  • darált dió
  • köménymag
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk (az élesztőt nem kell megkeleszteni). A tejfölt érdemes apránként hozzáadni, hiszen a tojások nagyságától függően, lehet, hogy kevesebb kell bele, nekem most "S" méretű tojás volt itthon.

A tésztát rizslisztezett munkalapon kinyújtjuk, tojással megkenjük, és csíkokban megszórjuk a különböző „feltétekkel”. Fagyasztóba tesszük, érdemes 1 éjszakára betenni.

Másnap kivesszük, és ízlés szerint kockázzuk, kiszúrjuk. (Nekem 2 gáz tepsinyi mennyiség lett belőle.)

180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti