Sós, szezámmagos perec

Sós, szezámmagos perec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 7 gramm szárított élesztő
  • 1 káváskanál só
  • 180 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a tetejére:
  • 1 kisebb felvert tojás
  • szezámmag
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg finomliszt
  • 7 gramm szárított élesztő
  • 1 káváskanál
  • 180 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb felvert tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. A langyos vizet hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olívaolajat is belekeverve hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük. 7 darabba vágjuk. Kis ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet alakítunk belőle.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal, sóval megszórjuk. 20 percig még meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!