Sós sajtos rúd

Sós sajtos rúd
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 150 g vaj
  • 0.5 teáskanál só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 180 g sajt (frissen reszelve)
  • 250 g finomliszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • a kenéshez, szóráshoz:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál köménymag
  • 150 g vaj
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 180 g sajt (frissen reszelve)
  • 250 g finomliszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál köménymag

Elkészítés:

A vajat elkeverjük a sóval, paprikával, tejföllel, tojássárgájával, majd hozzákeverjük a sajtot.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sajtos vajhoz adjuk, és sima tésztává dolgozzuk. Ezután alufóliába csomagoljuk, és kb. 60 percet a hűtőben pihentetjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejföllel elkavart tojássárgájával, majd tetszés szerint megszórjuk köménnyel és sóval.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!