Sós sajtos pogácsa

Sós sajtos pogácsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg finom liszt
  • 40 dkg sertészsír
  • 2 db egész tojás
  • 40 dkg 20% tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál só (ez sótól is függ)
  • 1 kávékanál cukor
  • 1 dl langyos tej
  • *
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • kb. 10 dkg trappista sajt
  • 1 kg finom liszt
  • 40 dkg sertészsír
  • 2 db egész tojás
  • 40 dkg 20% tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál só (ez sótól is függ)
  • 1 kávékanál cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, belereszeljük a sajtot és a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk és fél órát letakarva pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét bekockázzuk, lekenjük tojással, sajtot reszelünk rá (ez el is hagyható), majd kiszaggatjuk (ki, mekkora szaggatóval szeretné).

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Amíg bemelegszik a sütő, pihentetjük a pogácsákat. 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti