Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, összekavarjuk és hagyjuk felfutni.
Amíg az élesztő dolgozik, addig hozzálátunk a tésztához. A sajtot lereszeljük egy külön tálba, a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba. A liszthez hozzáadjuk a sót, a vajat, a zsírt, a tojássárgáját, a tejfölt, és a reszelt sajt felét. Ennyi idő alatt az élesztő is felfutott (ha mégsem, megvárjuk, míg igen), s ezt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, majd jól összedolgozzuk.
Amikor szépen leválik a kézről és a tál faláról is utána félretesszük legalább 30 percre pihenni.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Pihentetés után a tésztát vékonyra, körülbelül 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, hogy szebb színe legyen megkenjük egy kissé felvert tojással. Megszórjuk a reszelt sajt maradékával, utána derelyevágóval tetszőleges nagyságúra felvágjuk.
Amikor kész, a tepsibe rakosgatjuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kicsit vastagabbra is nyújtani annál magasabbra fog nőni!
Nagyon finom!
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti