Sós rudacska diódarabokkal

Sós rudacska diódarabokkal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 16 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál ecet
  • 12 evőkanál víz
  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg vaj
  • 4 mokkáskanál só
  • kis tál dió
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Elkészítés:

Vegyünk elő egy tálat, majd keverjük össze benne a lisztet a sóval! Morzsoljuk bele a margarint! Adjuk hozzá a sajtot, az ecetet és a vizet is! Lágy masszát kapunk. Fóliával letakarva pihentessük 1 éjszakát!

Másnap lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk ki. Csíkozzuk fel tetszőleges darabkákra! Ha ez kész, kenjük me a felvert tojással, majd szórjuk rá a diódarabokat! Több adagban is kinyújthatjuk!

200 fokon megsütjük.

Neked ajánljuk