Sós perec

Sós perec

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 teáskanál só
  • *

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 dkg lenmag

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Előveszünk egy perec kiszúrót és kiszúrjuk a tésztákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. (Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsi lett tele.)

Közben a sütőt bemelegítjük.

A tojást elkeverjük, majd bekenjük vele a pereceket, és a tojásra szórjuk a magbakat. Közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük (Én 10 perc után kiveszem a sütőből a tepsiket, és átfordítom, hogy a belső része legyen kívül, hogy egyformán átsüljön mindegyik perec.)

Ha letelt a 20 perc, és már színesednek a perecek, akkor el is készültünk. Kikapcsoljuk a gázt, kivesszük a sütőből tepsit és tányérra rakjuk a sós pereceket.

Már langyosan is finom...

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk