Sós Perec

Sós Perec

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 16 darabhoz:
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 25 g élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • bő 2 evőkanál kacsazsír
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • *
  • a tetejére:
  • 2 evőkanál liszt
  • fél evőkanál só

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, valamint az olvasztott kacsazsírral, ill. a tejben felfuttatott élesztővel összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, majd lefedve kb. 2 órán át kelesztjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A perecekhez 16 darabba osztjuk a tésztát, rudakat sodrunk belőle, és megformázzuk a pereceket. Megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A lisztet a sóval és annyi vízzel, hogy sűrű folyós állagú legyen, elkeverjük, és a még forró pereceket megcsepegtetjük vele. Hagyjuk rászáradni.

Fotó: Recepttar.hu

Neked ajánljuk