Sós perec

Sós perec

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. só
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. só
  • 1 tojás

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt, összegyúrom a sóval és az étolajjal. Hagyom pihenni, majd felszelem 32 darabra, pereceket formálok belőlük, és egy olajjal kikent tepsibe rakosgatom őket. Megkenem tojással a tetejüket, és 230 fokon megütöm őket.

Közben elkeverek 3 ek. lisztet és sót vízzel, és ha a perec elkezd pirulni, rácsurgatom a tetejére, és hagyom, hogy rápiruljon a tetejére.

Neked ajánljuk