Sós perec

Sós perec
Elkészítési idő
1,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • 5 dkg só
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 4,5 dl langyos víz
  • a tetejére:
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • a formázáshoz:
  • 1 dl olaj
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg élesztő
  • 5 dkg
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 4,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag,
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Veszünk egy nagy tálat, beleszitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, a sót, a lágy margarint és a langyos vizet.

Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és 5 percig pihentetjük, majd 12 db-ra vágjuk.

Olajos kézzel cipókat formázunk belőlük, és 15 percig letakarva kelesztjük. Ezután a tésztából hosszú rudat sodrunk, és perecet formázunk belőle.

Tepsire tesszük, és 15 percig kelesztjük, majd a pereceket megkenjük felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal és sóval.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 12-15 perc alatt szép piros ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti