Sós palacsintatorta sonkával és szalonnával

Sós palacsintatorta sonkával és szalonnával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 db kész sós palacsinta
  • 20 dkg csirkemellsonka
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt edami sajt
  • 6 db tojás
  • bors

Elkészítés:

A szokásos módon palacsintát sütünk, sósat, majd metéltre vágjuk.

A csíkokra vágott csirkemellsonkát összekeverjük a pohár kefirrel, 5 dkg reszelt sajttal, 2 tojással, sóval. A császárszalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük.

Egy jénai edényt kikenünk, lerakunk először egy sor metélt palacsintát, melyre a kefires sonkakeverék kerül. Ezután újabb réteg kerül és így folytatjuk míg el nem fogy az alapanyag. palacsintára a felkockázott szalonna kerül, amit megszórunk szintén 5 dkg sajttal.

A tetejére 2 tojás felverve és tejföllel kikeverve kerüljön. Végül a maradék sajttal jól szórjuk meg. És készre sütjük.

Hasonló receptek