Sós mini perec

Sós mini perec

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás kávéskanál só
  • 1 csomag szalalkáli
  • pici tej
  • 2-3 kanál tejföl
  • *
  • a spricceléshez:
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • kevés víz

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (A szalalkálit pici tejben feloldjuk.) 1-2 órát hideg helyen pihentetjük.

Pihentetés után a tésztát kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, kis perec kiszúróval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire téve 180 fokos sütőben világos rózsaszínűre sütjük (kb. 20-22 perc).

A liszt, só, víz elegyével megspricceljük a pereceket, majd még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy rászáradjon a máz.

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek