Sós magvas rúd és papucs

Sós magvas rúd és papucs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg zsír
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál só
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • köménymag
  • szezámmag
  • lenmag
  • napraforgó
  • reszelt sajt
  • a papucshoz:
  • 1 üveg szilvalekvár
  • 1 kg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 50 dkg margarin
  • 20 dkg zsír
  • 4 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál
  • 1 db tojás
  • köménymag
  • szezámmag
  • lenmag
  • napraforgó
  • reszelt sajt
  • 1 üveg szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, élesztővel, sóval, elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Jól kidolgozzuk a tésztát. Nem kell pihentetni, azonnal folytathatjuk. 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és felvágjuk. (Lehet kockára vagy rúdnak is vágni.)

Lekenjük tojással a tetejét megszórjuk magvakkal, reszelhetünk sajtot is rá, vagy csak sajtosan is készíthetjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ugyanebből a tésztából készült a papucs is. Ehhez vékonyra nyújtjuk a tésztát, kis négyzetekre vágjuk, attól függ, mekkora papucsokat szeretnénk készíteni. Közepébe tesszük a lekvárt, a két szélét összecsípjük. Lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Omlós puha tészta, ami zárható dobozban akár 2-3 hétig is el áll.

Megjegyzés:

A receptetKiss Imréné küldte be. Köszönjük!