Sós kenyértorta

Sós kenyértorta
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 kg szeletelt kenyér
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg téliszalámi
  • 50 dkg vajkrém
  • 3 főtt tojás
  • 1 dl tartármártás
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 db paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma
  • koktélparadicsom
  • 30 dkg sajt vékony lapokra szelve
  • 1 kg szeletelt kenyér
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg téliszalámi
  • 50 dkg vajkrém
  • 3 főtt tojás
  • 1 dl tartármártás
  • 10 dkg vaj
  • 3 db paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma
  • koktélparadicsom
  • 30 dkg sajt

Elkészítés:

Vonjunk be egy tálcát fóliával.
Nyomkodjunk szét egy villával 3 főtt tojást, majd keverjük ki a tartármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat karikázzuk vékonyra.

Rakjunk a tálcára egy sor kenyeret.
Kenjünk rá egy réteg vajkrémet, majd egy sor sonkás szalámit.
Erre jön a következő réteg kenyér, amire simítsunk rá egy réteg tojásos krémet, ezt rakjuk meg felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér következik. Újra vajkrém, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd borítsuk be az egészet a kenyérrel.
Az egész tortát vonjuk be a maradék vajkrémmel, majd fedjük le a a sajtlapokkal.

Kicsit nyomkodjuk le a sajtot, hogy egyenletes legyen, majd díszítsük.

Nálunk hatalmas sikert aratott, mivel a szendvicset mindenki szereti, ez pedig tulajdonképpen egy giga-szendvics. :-)

Megjegyzés:

A receptet Csilla küldte be. Köszönjük!