Sós (kenyér) kalács

Sós (kenyér) kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej (2,8 %)
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej (2,8 %)
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

Az élesztőt a tejjel pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd duplájára kelesztjük.

Ha megkelt 3 vagy 4 felé vesszük, gömbölyítjük, majd ismét kelesztjük.

Hosszú rudakat sodrunk a tésztából, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (formába) tesszük, lekenjük felvert tojással, majd ismét megkelesztjük. 200 fokra gőzös sütőbe toljuk, majd 10 perc után 180 fokra mérsékeljük. Kb. összesen 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti