Sós karamellás mézes szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Sós karamellás mézes szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál xilit vagy kristálycukor
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
  • 2 evőkanál méz helyettesítő vagy sima
  • 1 csomag sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 10 dkg cukormentes vagy sima tejkaramella
  • csipet tengeri só
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl cukormentes vagy sima tejszín
  • 10 dkg xilit vagy porcukor (ízlés szerint van akinek kevesebb)
  • *

a tetejére:

  • 10 dkg cukormentes tejkaramella
  • 1 dl cukormentes tejszín (vagy cukros)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő negyedével felhabosítjuk. A mézet is belecsurgatjuk. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan átforgatjuk (hogy a hab össze ne törjön). A sütőporos lisztet is óvatosan beledolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk.

A karamellát felolvasztjuk (én egy kevés tejszínben szoktam). A tejszínt habbá verjük az édesítővel. A mascarponét összekeverjük a karamellel, majd hozzáadjuk a tejszínt is.

A krémmel megkenjük a piskótalapokat, de a tetejére már csak egy vékony réteg kerül- 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A tetejéhez a tejszínben felolvasztjuk a karamellákat, majd elegyengetjük a piskóta tetején, majd újra visszarakjuk a hűtőbe. 1 óra múlva szeletelhetjük, de aki bírja hagyja tovább állni.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek