Sós karamellás mézes szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Sós karamellás mézes szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál xilit vagy kristálycukor
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
  • 2 evőkanál méz helyettesítő vagy sima
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 10 dkg cukormentes vagy sima tejkaramella
  • csipet tengeri só
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl cukormentes vagy sima tejszín
  • 10 dkg xilit vagy porcukor (ízlés szerint van akinek kevesebb)
  • *
  • a tetejére:
  • 10 dkg cukormentes tejkaramella
  • 1 dl cukormentes tejszín (vagy cukros)
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál xilit vagy kristálycukor
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű- vagy búzaliszt
  • 2 evőkanál méz helyettesítő vagy sima
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • 10 dkg cukormentes vagy sima tejkaramella
  • csipet tengeri só
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl cukormentes vagy sima tejszín
  • 10 dkg xilit vagy porcukor (ízlés szerint van akinek kevesebb)
  • *
  • 10 dkg cukormentes tejkaramella
  • 1 dl cukormentes tejszín (vagy cukros)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő negyedével felhabosítjuk. A mézet is belecsurgatjuk. A fehérjét habbá verjük a maradék édesítővel. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és óvatosan átforgatjuk (hogy a hab össze ne törjön). A sütőporos lisztet is óvatosan beledolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk.

A karamellát felolvasztjuk (én egy kevés tejszínben szoktam). A tejszínt habbá verjük az édesítővel. A mascarponét összekeverjük a karamellel, majd hozzáadjuk a tejszínt is.

A krémmel megkenjük a piskótalapokat, de a tetejére már csak egy vékony réteg kerül- 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A tetejéhez a tejszínben felolvasztjuk a karamellákat, majd elegyengetjük a piskóta tetején, majd újra visszarakjuk a hűtőbe. 1 óra múlva szeletelhetjük, de aki bírja hagyja tovább állni.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti