Sós kapros-túrós pite

Sós kapros-túrós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 tojás
  • 1 nagy csokor kapor
  • kevés zsemlemorzsa

Az öntethez:

  • tejfö
  • kapor
  • kis só

Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. A margarint és a lisztet kézzel elmorzsoljuk, majd az egész tojással és a tejföllel jól gyúrható tésztát készítünk. Egy nagyobb és egy kisebb darabba szedjük szét. Hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítjük a tölteléket. A túrót megsózzuk, belekeverjük a 2 tojást, a 4 púpos evőkanál búzadarát és a kaprot.

Kb. fél óra múlva, a nagyobb tésztából kerek formát nyújtunk, és egy 26 cm-es tortaformába tesszük úgy, hogy a szélei az oldalán is túlérjenek. Forró sütőben kb. 8-10 percig elősütjük. Beleöntjük a tölteléket. A kisebb darab tésztából is kerek lapot nyújtunk. Akkorára vágjuk, ami befedi a tölteléket.

Tojással megkenjük a tetejét. Megszurkáljuk pár helyen, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk