Sós kapros túrós lepény

Sós kapros túrós lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 csomag sütőpor

a tetejére:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • kapor ízlés szerint

a kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A túrót a vajjal, a két tojássárgájával, a sóval és a finomra vágott kaporral elkeverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túróba forgatjuk. Az így kapott krémet egyenletesen a tésztára simítjuk és tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk