Sós kapros túrós lepény

Sós kapros túrós lepény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 1 csomag sütőpor
  • a tetejére:
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • kapor ízlés szerint
  • a kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 30 dkg finom liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • kapor
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A túrót a vajjal, a két tojássárgájával, a sóval és a finomra vágott kaporral elkeverjük.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túróba forgatjuk. Az így kapott krémet egyenletesen a tésztára simítjuk és tojássárgájával megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti