Sörtésztában rántott harcsa zöldséges kuszkusszal

Sörtésztában rántott harcsa zöldséges kuszkusszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg afrikai harcsa filé
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis fejvöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg karfiol
  • őrölt bors
  • 4 dl olaj
  • *

a sörtés tésztához:

  • 3 tojássárgája
  • 2 dl sör
  • 3 tojásfehérje
  • 5-7 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • *

a körethez:

  • 60 dkg afrikai harcsa filé
  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 fehérrépa
  • 1 sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 1 kis fejvöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg karfiol
  • őrölt bors
  • 4 dl olaj
  • *
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl sör
  • 3 tojásfehérje
  • 5-7 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • *
  • 1 bögre kuszkusz

Elkészítés:

A harcsát vastagabb szeletekre szeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk. A zöldségeket vastagabb kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és kévés sós vízben harapósra pároljuk.

A szeletekre vágott gombát száraz forró serpenyőben megpirítjuk, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, tovább párolju, k megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

A kuszkuszt egy nagyobb tálba tesszük, majd 2 bögre forrásban lévő sós vízet öntünk rá és állni hagyjuk.

A sörtésztához a tojások sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval és az olajjal, majd beleszórunk a lisztből, csurgatunk hozzá sört és elkeverjük. Apránként felváltva hozzáadva a sört és a lisztet, alaposan kikeverjük. Végül a keményre vert tojásfehérje habot beleforgatjuk. Egy lágy kicsit folyós tésztát kapunk.

A halat előbb lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába, és a forró olajban szép pirosra kisütjük, papírtörlőre kiszedjük.

A kuszkuszt villával felkeverjük, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket és összekeverjük. A rántott hallal együtt tálaljuk.

Hasonló receptek