Sörrel sült malac sütőtökkel

Sörrel sült malac sütőtökkel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személynek:

  • 30 dkg bőrös malac
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • disznózsír
  • méz
  • 1 kis sütőtök fele
  • 1 kis lilakáposzta fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • köménymag
  • babérlevél
  • borecet
  • vörösbor
  • sör

Elkészítés:

A malacot beteszem egy serpenyőbe, kevés zsírt teszek alá, bőrét beirdalom, dugok bele fokhagymát és szalonnadarabkákat, fűszerezem, locsolok rá sört, melléteszem a sózott, borsozott, kockára vágott sütőtököt, beborítom fóliával, és beteszem a sütőbe.

Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kevés zsíron megsütöm, szórok rá köménymagot, rádobom a hagymákat, dinsztelem, megszórom cukorral, karamelizálom. Majd ráteszem az almát, a babérlevelet, fűszerezem, locsolok rá borecetet, párolom. Amikor már majdnem kész, locsolok rá vörösbort.

Közben a sütőtököt kiveszem, amikor már megsült, párolódott, a malacot időnként meglocsolom a szafttal, locsolgatok hozzá sört. Ha már puha, leveszem a fóliát, meglocsolom, s a bőrére csorgatok mézet, szép pirosra grillezem.

Neked ajánljuk