Sörös csirke vele sült nyári zöldségekkel

Sörös csirke vele sült nyári zöldségekkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb egész csirke
  • 4 db burgonya
  • 4 db vastagabb újhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db kalifornia paprika
  • 2 db cukkini
  • 2 teáskanál steak fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 marék zsályalevél
  • 2 doboz világos sör

Elkészítés:

A csirkét részeire bontjuk, megmossuk. A krumplit és a répát meghámozzuk, cikkekre, vastagabb karikákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát, a cukkinit megmossuk, csíkokra, szeletekre vágjuk. A sütőt 200C°-ra előmelegítjük.

A tepsibe helyezzük a csirke részeit (bőrével lefelé) és a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhol érje. A fokhagymát összezúzzuk, az olajban elkeverjük, és megkenjük vele a húst. A tetejére zsályaleveleket tépkedünk. A sörrel felöntjük úgy, hogy félig ellepje. Alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 órán keresztül sütjük.

Megfordítjuk a csirke részeit, hogy bőrével felfelé legyen, és fólia nélkül visszatesszük 20 percre, hogy szépen megpiruljon. Ha a sör elpárolgott, kevés vízzel pótoljuk.

A húst a vele sült zöldségekkel azonnal tálalhatjuk.

Hasonló receptek