Sonkával töltött cipó

Sonkával töltött cipó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt, főtt sonka
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojássárga
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 1 ek. cukor
  • 2,5 ek. olaj
  • 1 kk. őrölt köménymag
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A lisztbe 1 dl langyos, cukros tejben futtatott élesztőt öntök és 15 percig kelesztem, letakarva.

Kikeverek 1 dl langyos vizet, 2 ek. olajat, sót, köménymagot és a liszthez adom, további vízzel lágyítható a tészta és átdagasztom alaposan, majd duplájára kelesztem.

Lisztezett felületen átgyúrom és kinyújtom négyzetté, széleit vízzel kenem és a közepébe mehet a sonka, majd beburkolom a kenyértésztával.

Sütőpapírral borított tepsibe átrakva még egy órát kelesztem.

Kikeverem a tojássárgát 1 mk. olajjal és lekenem a cipót, utána 200 fokos, vízgőzös sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm.

Neked ajánljuk